Komt u rond tijdens uw pensioen?

PensioenPod is een financiële planner, die u op een eenvoudige snelle manier inzicht geeft in uw financiële situatie als u met pensioen gaat.

X

Ik heb de PensioenPod ingevuld, en nu?

 Ik sta alle jaren in het groen
 • Fijn. Dat betekent dat de verwachting is dat u uw levenstijl kunt voortzetten na uw pensionering. De uitkomsten zijn niet gegarandeerd. Voor u is het het beste als u jaarlijks, na het ontvangen van uw nieuwe aangifte, een nieuwe analyse maakt.
 U staat ook regelmatig in het rood
 • U kunt op een aantal manier anticiperen op uw pensioen:
   
  • U kunt tijdens uw pensioen minder uitgeven

  Het kan zijn dat u nu uitgaven heeft die u straks niet meer verwacht, of u vindt dat u met minder toe kunt.
  • U kunt nu geld opzij zetten voor later

  Dat kan op verschillende manieren, u kunt sparen of beleggen, een levensverzekering afsluiten of uw hypotheek aflossen. Laat voordat u een beslissing neemt zich adviseren door een specialist. U kunt inschatten hoeveel u nodig heeft door op de pagina “spaargeld” een maandelijks opzij te zetten bedrag in te vullen.
  • U kunt uw inkomsten vergroten

  Dit kan door meer te werken. U kunt denken aan langer doorwerken, dit kunt u simuleren in de app. U kunt ook meer uren werken als u in deeltijd werkt. U moet dan wel de extra verdiensten opzij zetten.
  • U kunt vermogen inzetten

  Misschien heeft u al spaargeld, een beleggingsportefeuille, overwaarde van uw huis of krijgt u misschien een erfenis. Deze bedragen kunt u opzij zetten om uw pensioen aan te vullen. De effecten hiervan kunt u berekenen onder de verschillende iconen.

PensioenPod heeft als doel om Nederlanders op een eenvoudige wijze inzicht te geven in hun levensstandaard na hun pensionering.

Over PensioenPod

Heeft u vragen over de PensioenPod?

Dan mail help@pensioenpod.nl

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.30 uur.